Motorlu Testere Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ? | enbahce.com

13-09-2018 12:45
Motorlu Testere Satın Alırken Nelere Dikkat Etmeliyiz ? | enbahce.com

Motorlu Testere Satın Alırken Dikkat Edilecek Noktalar

Motorlu testere alırken her şeyden önce testereyi hangi amaçla kullanacağınızı doğru tespit etmeniz gereklidir. Ürünü satın alacağınız mağaza veya internet sitesi müşteri temsilcisine ürünü hangi iş için kullanacağınızı doğru ifade etmelisiniz ki sizi doğru ürüne yönlendirebilsinler. Teknik konular hakkında bilgi sahibiyseniz özellikleri doğru şekilde okuyarak da doğru ürüne yönelebilirsiniz.

Motorlu testereleri üç ana gruba ayıracak olursak ;


 Akülü Testere  elektrikli testere benzinli testere 
     


 

 

Kullanıcıları yapacakları işe göre ayıracak olursak ;

Amatör Kullanıcılar  Yarı Profesyonel Kullanıcılar Tam Profesyonel Kullanıcılar
Burada tüm kullanıcı grupları, tüm testere gruplarına da ihtiyaç duyabilmekte. Yarı Profesyonel bir kullanıcı; örneğin çatı işi ile uğraşan ustalar çoğunlukla, güçlü ve sağlam yapılara sahip elektrikli veya akülü testereleri tercih ederken, profesyonel olarak orman kesimi ile uğraşanlar ise sadece güçlü benzinli modelleri tercih etmektedirler.
Amatör bir kullanıcı; motorlu testereyi çoğunlukla kışlık yakacak odununu hazırlamak, bahçesindeki ağaçları kesmek, bahçe bakım işleri  gibi kendi ihtiyacını karşılamak için kullanmayı amaçlamaktadır. Dolayısıyla amatör bir kullanıcının, gereğinden fazla güçlü olan, ağır motorlu testerelere ihtiyacı yoktur.

Eğer tüm odunlar elektrik sorunu olmayan bir yerde parçalanacaksa , elektrikli testereler tercih edilebilir ancak elektrikli testere ile bir ağacı komple yerinde kesmek pek mümkün değildir.

Böyle bir kullanım söz konusu ise; yani yakacak odunumuzu hazırlarken, kalın gövdeli sert ağaçları kesip parçalamamız gerekiyorsa, mutlaka benzinli bir ürün tercih etmeliyiz ve motor gücü ile pala boyunun da yeterli olmasına önem vermeliyiz. enbahce.com olarak önerimiz bu tarz işler için en az 3 HP motor gücü ve 45 cm. pala uzunluğu olan ürünleri tercih etmeniz olacaktır. Bahçemizde bulunan yaşlanmış ağaçları köklemek için, 2 - 3,5 HP aralığında benzinli testereler veya eşdeğer akülü testereler rahatlıkla işinizi görecektir.

Sadece budama amaçlı motorlu testere arıyorsak , motorlu budama testereleri işimiz için ideal çözüm olacaklardır. 


 
 akülü_testere  elektrikli testere çalışma

 

Yarı profesyonel olarak düşündüğümüz kullanıcılar için aklımıza öncelikle bu işleri belirli bir süre veya belirli bir iş karşılığı yapan kullanıcılar gelmekte. Alacağınız motorlu testere ile çok amaçlı bir iş yapacaksanız yani başka birinin kışlık yakacak odununu kesmeye gidecekseniz, hazır kesilmiş bir kavak ağacını parçalama işi alacaksanız (bazı bölgelerde ağaç dilme veya ağaç kıyma olarak tabir edilir) veya ormandan büyük bir ağacı devirip parçalayacaksanız sadece benzinli ürünler işinizi tam olarak görebilir.Benzinli bir ürünü tercih ederken; ne az ne de çok güçlü bir model tercih etmelisiniz. Doğru olan amacınıza uygun optimum ürünü tercih etmektir. Önerimiz bu tarz bir ürünün 3,5 HP ile 5 HP arasında bir güce sahip olmasıdır. Pala boyu 45-50 cm. idealdir.Ancak bazı kullanıcılar, bu tarz işler için aynı anda birden fazla modele sahip olmayı tercih etmektedirler. Şöyle ki ; küçük bir benzinli testere (2-3 hp arası) ile ince kesim ve parçalama yaparken, kalın odun ve ağaç kesimlerinde 4 HP ve üzeri bir model tercih etmektedirler. Bahçe bakımı ile uğraşan yarı profesyonel kullanıcılar ise; 3,5 HP ye kadar hafif bir benzinli model tercih edebilecekleri gibi, sessiz olması adına akülü motorlu testere de tercih edebilmektedirler.


 Benzinli testere çalışma                  benzinli testere çalışma 2

 

 

 Tam profesyonel kullanıcılar ise doğru anlatımla orman kesimcileridir. İşleri tam anlamı ile kesimciliktir.

Kesimci iseniz motorlu testere ile tam gün mesai yapıyorsunuz demektir.

O zaman kesimci olarak , 3,5 HP ye kadar motor gücü olan benzinli testereler ve genel olarak elektrikli testereler işinizi görmeyecektir.

Akülü testereler için ise gününüz şartlarında yorum yapmak için çok erkendir.

Toru kesimi diye adlandırdığımız ince kesimler için 3,5-4 HP aralıklarında güçlü ve hafif profesyonel modeller doğru tercihler olacaktır.

Ağır, kalın kesimlerde ise 4,5 HP ve üstü, ihtiyaca göre 50-60 cm. aralıklarında benzinli testereler tercih edilmelidir. 

Son olarak şunu özellikle belirtmeliyiz ki, hangi marka hangi model motorlu testereyi tercih edecek olursanız olun;

mutlaka satın almak istediğiniz ürünün ORİJİNAL olduğundan emin olun.

Günümüzde , Husqvarna – Hyundai  – Stihl – Echo – Oleomac – Alpina – Dolmar vb güçlü motorlu testere markalarının benzeri olan sahte ürünlerin de maalesef kontrolsüz tezgahlarda, yetkili olmayan satıcılarda, satılmaya çalışıldığı görülmektedir. Unutmayınız ki sahte ürünler güvenlik düzeyi oldukça düşük olan ucuz ürünlerdir.

Bu ürünleri kullanmak ciddi yaralanmalara da neden olabilmektedir. Sitemizdeki tüm ürünler orijinaldir ve enbahce.com geniş ürün gamından seçeceğiniz motorlu testereler orijinal ambalajında, ürünün yetkili bayisi tarafından garanti belgesi ve faturası ile birlikte kargolanır. Siz siz olun , motorlu testere kullanırken güvenlik önlemlerinizi ihmal etmeyin.



Motorlu Testerenize Hala Karar Veremediyseniz.
Hemen Uzmanımızı Arayarak Tavsiye Alabilirsiniz.

 
  0850 303 03 26            0 530 633 32 03           en@enbahce.com

Motorlu testere ile ilgili diğer blog yazılarımızıda okuyabilirsiniz;





IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.