En İyi (İdeal) Motorlu Testere Hangisi | enbahce.com

04-02-2019 14:12
En İyi (İdeal) Motorlu Testere Hangisi | enbahce.com

Motorlu Testere Alırken Benzinli, Elektrikli ve Akülü Tercihi Nasıl Yapılır?

Yaygın olarak kullanılan, en iyi motorlu testere markaları arasından ihtiyacınıza göre en ideal olanını belirlemek için bu yazıyı dikkatle okumalısınız. Elbette "testere” çok genel bir tanım. Bu yazıda motorlu testerelerden palalı-zincirli türde olanları inceleyeceğiz. Yani diğer adıyla: Ağaç kesme motoru.

Ağaç Kesme Motoru Nedir?

 Ağaç, odun kesme veya budama gibi işlerde kullanılan, bir
pala etrafına sarılı zincir ile kesme işlemi yapan, elektrikli
veya benzinli bıçkı motorlarına ağaç kesme motoru
(motorlu testere) denir.
Ağaç kesme motoru

En İyi Motorlu Testere Hangisi?

Aslında bu sorunun yanıtı, neye ihtiyacınız olduğunda gizli. Örneğin, "Stihl motorlu testereHusqvarna motorlu testereden daha iyidir” dersek bu yanlış bir ifade olur. Her iki markanın ve hatta modellerinin kendince avantajları-dezavantajları var. Bilindik ve dayanıklı olması ön şartıyla, sizin ihtiyacınızı en iyi hangisi karşılıyorsa en iyi motorlu testere de odur.
Bu nedenle aşağıdaki başlıkları incelemekte fayda var.

Günlük Uzun Süreli Kullanım İçin En İyi Testere:

 Gün boyu ormanda çalışmanız gerekecekse ağırlık yönüyle hafif ve benzinli testere, doğru bir tercih olacaktır. Çünkü akülü testerenin şarjı tüm günü çıkartamayacağı için ekstra batarya taşımak zorunda kalabilirsiniz. Aynı şekilde ağır bir testere ile gün boyu çalışmanız çok yorucu olabilir.  

 Fakat;

Evinize, atölyenize yakın bir alanda çalışacaksanız benzinli yerine, elektrikli testere tam yerinde bir tercih olur. Çünkü elektrikli ağaç motoru, hem daha az titreşime sahiptir hem de daha az gürültü yapar.


Dilerseniz ihtiyacınız olan motorlu testereyi, uzman bayimiz aracılığıyla belirleyebilirsiniz. Soru sormak veya detaylı bilgi almak için enbahce.com’ a ulaşın:





Günlük Kısa Süreli Kullanım İçin En İyi Testere:

 

Günde birkaç saatlik kullanım için yüksek güçte ve ağır bir ağaç motoru tercih edebilirsiniz. Elbette extra güce ihtiyacınız varsa bu tercihi yapın. Bu sayede, bedenen fazla yorulmadan en kalın, en zorlu ağaç gövdelerini doğrayabilirsiniz.


Diyelim ki günde birkaç saat ama daha basit işler için kullanacaksınız. Bu durumda en güçlülerini, dolayısıyla ağır olanlarını tercih etmenize gerek yok. Aksine hafif bir motor tercih edebilirsiniz. Burada da yine çalışma alanınıza elektrik enerjisi ulaştırıp ulaştıramama durumunuz önemli.


Elektrik enerjisi sağlayabilirseniz elektrikli testere, yukarıda da belirttiğimiz gibi daha az gürültü ve daha az titreşim yönüyle tercih edilebilir.


Eğer elektrik enerjisi sağlayabileceğiniz bir alanda değilseniz, birkaç saatlik kullanım için akülü testere en doğru tercih olacaktır. Bu arada, akülü testereleri çift batarya ile kullanmak da yaygın bir kullanım türüdür. Biri ile çalışırken diğer aküyü şarj edebilirsiniz.

Dilerseniz kısa süreli kullanımlarınız için de özellikleri ve fiyatı en uygun testereyi enbahce.com' dan yardım alarak belirleyebilirsiniz.




Sağlamlık yönüyle aşağıdaki markalardan herhangi birini gönül rahatlığıyla tercih edebilirsiniz:
 
Benzinli Testere Elektrikli Testereler 
  • Husqvarna
  • Stihl
  • Hyundai
  • Hitachi
  • Alpina
  • Castor
  • Echo
  • Jonsered
  • Orac
  • Secho
  • Shindaiwa

  • Alpina
  • Bosch
  • Hyundai
  • Makita
  • Wolf Garten
 
Yukarıdaki tabloda belirtilen markalar, kullanıcıların en çok tercih ettiği; sağlamlık ve servis ağı yönüyle de oldukça yaygın odun motoru markalarıdır. Bu listede olmayıp yine tercih edilebilecek iyi markaların da olabileceğini hatırlatmakta fayda var.

 
 

Kullanım Amacına Göre Hızarlar (Testereler) Dört Başlıkta İncelenebilir.

1- Profesyonel Hızar: Tam zamanlı kullanıcılar için, ekstra özelliklere sahip, tam donanımlı testerelerdir. Bu tür testerelerde ısıtmalı sap ve benzeri özellikler de bulunmaktadır.

2- Amatör Hızar: Sık sık kullanmayıp ara sıra ufak tefek kesim veya tadilat işleri yapanlar için tasarlanmış ufak testerelerdir.

3- Çok Amaçlı Hızar: Boyu, gücü ve özellikleri; birden fazla kullanım alanı için ortak geliştirilmiş testerelerdir. Çok amaçlı olmasına karşılık, ağır işler için uygun değildir.

4- Ağaç Hızarı: Yalnızca ağaç işleriyle ilgilenen ve genellikle budama gibi rutin bakımlar yapan kişiler için uygun testerelerdir.

Odun Motoru Alırken Dikkat Edilecek Diğer Detaylar  


 Odun motoru (motorlu testere) alırken dikkat edilecek hususlar sağlamlık, fiyat, motor tipi ve ağırlık faktörlerinden ibaret değil. Doğayı koruma ve iş güvenliği yönüyle de değerlendirmek gerekirse aşağıdaki faktörleri göz önünde bulundurmak gerekir.

1- Güvenlik: Çalışırken iş güvenliğini de sağlamak, bu sayede yaralanmaların önüne geçmek için odun motoru alırken güvenlik donanımlarına dikkat etmek gerekir.


2- Denge: Motorun ağırlığı, tasarımı, elimize ve çalışma şeklimize uyumluluğu, verimli çalışma açısından oldukça önemlidir.


3- Bakım: Rutin bakımları kendi kendinize yapabileceğiniz kadar pratik olmalıdır. Örneğin hava filtresinin, yakıt pompasının ve zincir değişiminin oldukça pratik dizayn edilmiş olmasına mutlaka dikkat etmeli. Aynı şekilde servis ağı genişliği de olası problemlere hızlı çözüm üretmek adına önemlidir.


4- Emisyon: Birçok kez göz ardı edilen detaylardan biri olsa da kullanacağınız motorlu testerenin emisyon değeri, çevre sağlığı açısından oldukça önemlidir. Olması gereken değerler hakkında enbahce.com’dan destek alabilirsiniz.

 

Odun motoru seçiminde birçok kriterin olması kafanızı karıştırmasın. Yapacağınız işi özetlediğinizde ve uzman kişilerin sorularını yanıtladığınızda sizin için en ucuz, en doğru, en ideal testereyi belirlemek çok kolay. enbahce.com' u arayıp bunu hemen yapabilirsiniz:






IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.