Ceviz Soyma Makinası Seçimi ve Kullanım Rehberi| enbahce.com

15-01-2020 14:37
Ceviz Soyma Makinası Seçimi ve Kullanım Rehberi| enbahce.com

CEVİZ HASADI VE CEVİZ SOYMA MAKİNELERİ

Ceviz hasadında, zeytin hasadında olduğu gibi silkeleme yöntemi kullanılır. Ceviz ağacı yetiştirilirken öncelikle dikkat edilmesi gereken hasat öncesi sulama evreleridir. Ceviz hasattan 15 gün önce ve budamalardan sonra sulanmalıdır. Mevsimsel ve yetiştirildiği bölgeye göre farklılık gösterse de çok kurak olmayan bölgeler dışında genelde sulamadaki zamanlama bu şekilde oluşturulmalıdır.

Ceviz hasadı yapılırken öncelikle dikkat edilmesi gereken cevizin silkeleme yöntemi ile hasadını gerçekleştirmektir. Sırıkla ceviz toplama ceviz dallarına hasar verdiği gibi bir sonraki hasat dönemini de etkilemektedir. Bunun yanı sıra mahsule de zarar vermekte ve bazı cevizlerin içini berelemektedir.

Ceviz hasadı yapılması için pek çok makine geliştirilmiştir. Yazımızın en başında belirtmiş olduğumuz gibi zeytin hasat makinesinde kullanılan silkeleme makineleri ceviz hasadında da kullanılabilir.

ceviz soyma makinesi

CEVİZ SOYMA MAKİNESİ

Hasat sonrası; ceviz silkeleme işlemi tamamlandıktan sonra yeşil kabuklu olarak ceviz toplama brandasına dökülen hasat cevizlerinin hemen toplanması gerekir. Dalından kopan yeşil ceviz hemen kararma ve çürüme yapabilir. Yeşil olan kısım çürürse cevize de zarar verir.

Cevizler ceviz soyma makinesi sayesinde yeşil kabuklarından ayrıldıktan sonra kurutma işlemine başlanması gerekmektedir. Gölgede kurutulması gereken cevizler açık bir alanda kurutulduktan sonra paketleme işlemi için hazır hale gelmiş olacaktır.

Ceviz makinesi seçerken öncelikle;

  1. Cevize zarar verip vermeyeceğine
  2. Ceviz tipine göre uygun devirli olmasına
  3. Ceviz temizliği konusunda iyi bir yardımcı olmasına

dikkat edilmesi gerekir.

 

 
Ceviz Soyma makinesi ile ilgili daha fazla sorunuz varsa  
lütfen enbahce.com ürün uzmanıyla irtibata geçin 
 
6               

Ceviz Soyma Makinesi Kullanımı

Birçok farklı model, marka ve uygun fiyatta ceviz soyma makinesi bulunmakta ancak bunların arasında ürüne zarar vermeyecek, ürün kalitesi arttıracak ve verimliliği sağlayıp mahsulde hasar yaratmayacak ürünlerin seçilmesi oldukça önemlidir.

ceviz hasat makinesi

Ceviz soyma makinesi tercih ederken en çok dikkat etmemiz gereken detay mevcut ceviz cinslerimizdir. Genelde ince kabuklu cevizlerin soyma işleminde hassas devir ayarlı makineler tercih edilmelidir. Kalın kabuklu cevizlerin soyma işlemi için ise standart devirli makineler ideal olacaktır. Ceviz cinsine göre uygun makine kullanarak olası kabuk kırılmalarının da önüne geçmiş oluruz. Tüm hassas devir ayarlı ve standart devir ayarlı ceviz soyma makinesi modelleri için Kadıoğlu ceviz soyma makinelerini inceleyebilirsiniz.

Ceviz soyma makinesinin lazer kesimli olması ve bununla birlikte programlanabilir olması sizin ceviz soyulurken başında beklemenizi gerektirmez ve bu da size zaman kazandırır. Makine istenen süreye ayarlanır ve o sürede ceviz soyumu tamamlanmış olur.

 ceviz soyma makinesi ev tipi

Ceviz soyma işlemi sonrasında ceviz temizliği de önemlidir. Bu yüzden sert kıllı fırçalar yardımıyla ceviz üzerinde kalan son kabuklar da temizlenmiş olur. Ancak 1 ton üzerindeki ceviz soyma işleri için önerilmez.

Ceviz soyma makinesi seçerken son olarak dikkat etmeniz gereken ceviz hasadınız ve ceviz yoğunluğunuza göre kazan ölçüsü seçmenizdir. 60/60 ölçülere sahip bir model orta derecede üretim yapan ağaç sahipleri ve iş yerleri için uygun ölçüdür ve yetiştiriciler için en ideal boyutta olan makinedir. Bunun dışında daha fazla üretim yapan kurumlar daha büyük makineler ve kazan ölçülerini inceleyebilirler. 60/60 ölçülere sahip ceviz soyma makineleri için tıklayın.

Ceviz hasadında kullanabileceğiniz diğer ceviz soyma ve hasat makinelerini ;

  • Ev tipi ceviz soyma makinesi
  • Sehpalı ceviz soyma makinesi 
  • Devir ayarlı ceviz soyma makinesi 
  • Halatlı ceviz silkeleme makinesi 


 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.