Çim Biçme Robotu Özellikleri, Avantajları Ve Fiyatları | enbahce.com

07-03-2019 10:37
Çim Biçme Robotu Özellikleri, Avantajları Ve Fiyatları | enbahce.com

Çim Biçme Robotu Nedir? Robotik Çim Biçme Makinesi


Robotik çim biçme makinesi: Sahip olduğu teknolojik donanım ve yazılım sayesinde, insan yönetimine gerek duymadan, kendi kendine çimlerini kesebilen, akıllı çim biçme makinelerine denir. Standart çim biçme makinelerinden farklı olarak robotik çim biçme makinelerini anbean yönetmenize gerek yoktur. Bu makineler için bir kullanıcıya veya operatöre de gerek yoktur. Robotu bir kez kurarsanız ve aylarca bahçenizin dışına çıkmadan, düzenli olarak, uzayan çimlerinizi kesmeye devam eder. İsterseniz çayınızı yudumlayarak izleyebilirsiniz ama siz izlemeseniz de o çalışmaya devam edecektir :)
Ürünleri ve fiyatlarını incelemek içn tıklayın: Çim biçme robotu fiyatları
 

çim biçme robotu
 
 


BAHÇENİZDE DOLAŞAN AKILLI BİR KAPLUMBAĞA GİBİ DÜŞÜNÜN 
Bu makineleri bahçenizde serbestçe dolaşan kaplumbağaya benzetebilirsiniz. Bu öyle bir kaplumbağa ki gezdiği heryerde yükselen çimleri kısaltıyor. Acıkınca kendi kendine yuvasına dönüyor ve karnını doyuruyor. Yağmurlu havalardan, çukurlardan, eğimden etkilenmeden işini yapmak üzere gezintisine devam ediyor. Siz uyuyorsunuz, kaplumbağanız çalışmaya devam ediyor. Hiç gürültü yapmıyor. Ne sizi ne de komşularınızı rahatsız etmiyor. Üstelik bu akıllı kaplumbağayı kimse çalamıyor çünkü sahibinden ayrıldığı anda grev yapıyor ve çalışmıyor. Hayal gibi değil mi? Zaten biz de bir kaplumbağayı çalıştırmak istemeyiz ama robitik çim biçme makineleri bu hayal ürünü kaplumbağa gibi akıllıdır ve tamamen aynı görevleri kendi başına yerine getirebilir. İşte böyle bir robotu çalıştırmak isteriz :)

Çim Biçme Robotunun Gelişmiş Özellikleri

robotik çim biçme makinesi
 
 
 
 
Husqvarna, Honda, Bosch gibi üreticilerin geliştirdiği robotik çim biçme makinelerinde mobil uygulama üzerinden kontrol edilebilme, sert cisimlere karşı bıçakları koruma, kendi kendine şarj istasyonuna dönme, her gün farklı zaman aralığında çalışma ayarlaması gibi çok gelişmiş özellikler de mevcuttur.
Bu gelişmiş özellikleri ve bahçe sahibine sağladığı avantajları inceleyelim.
Robotik çim biçme makinesi;

Bahçe Sınırları Dışın Çıkmaz 

Robotik çim biçme makinenizin sınırlarını belirlemek üzere, yanında verilmiş sınır kabloları vardır. Bahçeniz ne kadar girintili çıkıntılı olursa olsun, bu ince sınır kablosunu bahçeniz tarafında dilediğinizce kullanabilirsiniz. Bir uçtan diğer uca düz bir şerit çekmenize gerek yoktur. Kabloyu toprağa tutturmak için, yanında verilen aparatlar yardımıyla yamuk, biçimsiz sınırların aynısını sınır kablosuyla taklit edebilirsiniz. Bu sayede çim biçme robotubuz bahçenizin %100'üne ulaşır.
 
 

Kendi Kendine Şarj İstasyonuna Döner 

Şarjı bittiği anda olduğu yerde kalmaz çünkü şarjının bitmek üzere olduğunu anlar ve hiçbir müdahale gerektirmeden şarj istasyonuna döner. Şarj olduktan sonra da bir müdahale gerektirmez ve kendi kendine istasyondan çıkıp çim biçmeye devam eder.
 
 

Sert Cisimlere Çarpmadan Yön Değiştirir

Bahçenizdeki ağaca veya ev duvarına çarparak kendine zarar vermez çünkü robotik çim biçme makinelerinde çarpma sensörleri vardır. Sert bir çişimi algıladıklarında birkaç cm kala durur ve yönlenlerini değiştirirler.
 
 

Küçük Sert Cisimlerin Üzerinden Geçerken Bıçaklarını Korur

Bahçenizde kozalak, odun parçası veya çocukların oyuncakları gibi sert isimler olabilir. Bıçaklarını koruma özelliği olan gelişmiş bir çim biçme robotu, çimlerin arasına saklanan bu sert cisimlerin üzerinden geçerken cismi algılar ve bıçaklarını korumaya alarak cismin kapladığı yeri pas geçer. Bu özellik, çocukların ve hayvanların can güvenliği için oldukça önemlidir. Örneğin patilerini makinenin altına sokan bir hayvan, bu özellik sayesinde ciddi yaralanma olmadan kazadan kurtulabilir. Yine de çocukların ve hayvanların robotla oynamaması gerektiğini unutmamamız gerekir.
 
 

Eğilimli Alanlarda Toprağa Tutunabilir Ve Yokuş Çıkabilir

İyi bir çim biçme robotu, Çimlerin Üzerinden kaymayan tekerleklere ve rampa tırmanabilecek güce sahiptir. Robotik çim biçme makineleri ortalama 24° eğime kadar tırmanabilirler. Aynı şekilde ufak çukurlardan da başarılı bir şekilde geçebilirler. Yani bu robotlar, bu tür engellere takılıp çalışmayı durduramazlar.
 
 Elinizdeki makine için en doğru motor yağını ve yağ değişim sürecini uzman yardımı alarak belirlemek ister misiniz?
enbahce.com'u Ücretsiz Danışma Servisi' ne Sorun:
 
  0850 303 03 26            0 530 633 32 03           en@enbahce.com 

Robotik Çim Biçme Makinelerinin Avantajları

 
 
 çim robotu
 
 
Robotik çim biçme makinesi ne tür avantajlar sağlar? Yukarıda birçok özellik saydık. Şimdi bu özelliklerin bize sağladığı faydaları ve genellikle hesaplanmayan çok önemli avantajları inceleyelim. Çim biçme robotu

Tasarruf Etmenizi Sağlar 

En ucuz çim biçme makineleri , elbette askılı sistem olmayan el tırpanlarıdır. Bunlarla kıyaslandığında akıllı çim çim robotlarının fiyatı pahalı görünebilir fakat uzun vadeli düşündüğümüzde aslında daha tasarruflu olduklarını görürüz. Bunun nedeni, robotik çim biçme makinelerinin kendisini kullanacak bir insana ihtiyaç duymamasıdır. Bu sayede, hem iş gücünden hem de işçi istihdam maliyetinden tasarruf sağlanmış olur. İşçi maliyetinden ve zamandan sağlanan tasarruf ile farklı işlere veya dinlemeye daha fazla zaman ve bütçe ayırma İmkanımız olur.
 
 

Gürültü Yapmaz,Sessiz Çalışır

Bu robotlar oldukça sessiz çalıştıkları için ne sizi ne de komşularınızı rahatsız etmezler. Tıpkı kaplumbağa benzetmesinde olduğu gibi bahçenizde sessiz sessiz dolanır. Kaplumbağadan farklı olarak daha hızlı dolaşır tabi.
 
 

Çimlerin Sağlığını Korur, Doğal Gübreleme Yapar

Robotik çim biçme makinesi, düzenli aralıkla bahçede gezindiği için çimlerin fazla uzamasına izin vermeden onların henüz uzamakta olan küçük tepelerini doğrar. Bu sayede toplağın üzerine yalnızca küçük doğranmış ot parçaları serilmiş olur. Toprak, hava almaya devam eder ve küçük ot parçalarıyla gübrelenmiş olur. Bu da en sağlıklı, doğal gübreleme yöntemidir.
 
 

Atıklarla Uğraştırmaz

Standart bir çim biçme makinesi, uzun otları kestiği için onları bir selede biriktirir. Daha sonra bu seleyi uygun bir yere boşaltmanız gerekir. Sonrada bir yerde biriktirdiğiniz otları tahliye etmeniz gerekir. Çim biçme robotuyla yapılan işlemde ise durum farklıdır. Az önce de bahsettiğimiz gibi bu robotlar düzenli aralıklarla baş gösteren çimleri kırpıp, küçük ot parçalarını kırpılan yerde bıraktığı için hem doğal gübreleme yaparlar hemde atık oluşturmazlar.
 
 

Yağmur Çamur Demeden Çalışır

Yağmurlu havada kendiniz çalışmak isteyebilirsiniz ama bu akıllı robotların böyle takıntıları yoktur. Onlar yağmurlu havalarda da çalışmaya devam ederler Üstelik bunu yaparken güneşli havadaki gibi verimli bir şekilde yaparlar. Çim biçme robotları için yağmur,çalışmaya engel bir durum değildir.
 
 

Çim Biçme Robotu Alırken Dikkat Edilmesi Gerekenler

Diğer tüm bahçe ekipmanlarında olduğu gibi çim biçme robotlarında da kullanım ihtiyacına göre farklı özellikler mevcuttur. En iyi veya en ucuz olanı belirlemeden önce neye ihtiyacımız olduğunu belirlememiz gerekir. İhtiyaçlarımızı karşılayabilen modelleri belirleyip onların arasından en ucuz olanını veya en iyi olanını seçmek daha doğru bir sıralama olur.

1- Bahçenizin Yapısı: Çim biçme robotu seçerken bahçenizin yapısını göz önünde bulundurmanız gerekir. Örneğin ön bahçeden arka bahçeye geçerken robotun dar bir geçitten geçmesi gerekedilir. Bu geçişi sağlamanın en kolay yolu kılavuz kablosu kullamaktır. Dolayısıyla dar geçitlerin olduğu karmaşık bir bahçede kullanacaksak kılavuz kablolu bir model seçmemiz gerekir.

2- Bahçenizdeki Eğimler: Satın alacağınız çim robotik çim biçme makinesi tamamen düz bir bahçede çalışmayacaksa tercihinizi rampa çıkabilen modellerden yana kullanmanız gerekir. Örneğin Husqvarna çim biçme robotu modelleri, eğimli bahçelerde sıkça tercih edilir. Diğer markaların da bu özellikte robotları mevcuttur. Satın almadan önce bayi danışmanından bilgi almayı unutmayın.

3- Bahçenizin Büyüklüğü: Her makinenin çalışma alanı kapasitesi farklıdır. Küçük bir bahçe için yüksek kapasiteli bir robot alıp ek maliyete katlanmanıza gerek olmadığı gibi, büyük bir bahçe için düşük kapasiteli bir robota da ödeme yapıp paranızı çöpe atmamahız gerekir. Bahçenizin büyüklüğü ve yapısı için, bizzat o koşullara uygun üretilmiş bir robotik çim biçme makinesi almanız gerekir.

4- Güvenlik: Bahçenizde sürekli yaramaz bir hayvanınız dolanıyorsa veya çocuklar için robot bir merak konusu olacaksa sert cisimlere değdiğinde bıçaklarını içeri katlayan, tam güvenlikli bir robot tercih etmenizde fayda var.
 
 
 Elinizdeki makine için en doğru motor yağını ve yağ değişim sürecini uzman yardımı alarak belirlemek ister misiniz?
enbahce.com'u Ücretsiz Danışma Servisi' ne Sorun:
 
  0850 303 03 26            0 530 633 32 03           en@enbahce.com



 
 
 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.