Yeni Trend Çim Biçme Robotları| enbahce.com

01-09-2021 12:46
Yeni Trend Çim Biçme Robotları| enbahce.com

Neden Çim Biçme Robotu ?

Ne dersiniz , son zamanlarda yoğun şekilde reklamlarla karşımıza çıkan Çim Biçme Robotları , geleneksel çim biçme makinelerinin yerini alabilir mi?

Aslında bugüne kadar pek çok kullanıcının çim biçme konusunda alternatif olarak düşünmediği çim biçme robotları yakın bir gelecekte bu alanda ciddi bir potansiyele sahip olacak gibi görünüyor. Peki neden?

İşte size çim biçme işini bir Çim Biçme Robotuna bırakmak için geçerli 7 ana neden ;

1-Daha sağlıklı , daha yeşil ve daha iyi görünen çimler ;

En önemli farkı çiminizin düzenli olarak biçilmesidir. Çim alanınızın büyüklüğüne bağlı olarak çim biçmek zahmetli bir iştir ve bunun her gün yapılması neredeyse imkansızdır. Ama bir çim biçme robotu bunu her gün yapar. Ayrıca malçlama yöntemi sayesinde , toprağa düşen küçük çim parçaları doğal bir gübre görevi görür ve uzun vadede çiminizin ihtiyaç duyduğu gübre gereksinimini de doğal yollarla azaltmış olur ve tabi ki bu yöntemle biçildiğinde yine büyük bir zaman kaybına sebep olan ortaya atık çimlerin boşaltılması işlemine de gerek kalmaz.

İlerleyen zamanlarda atığa dönüşen çimleri imha etmenin bile ücretli olabileceğini düşünürsek , ortaya atık çıkarmayan , küçük parçalar halinde biçmesi sayesinde toprağa nem ve besin kazandıran bu yöntem ile çim biçme robotu önemli bir avantaja sahip olacaktır.

Malçlama sistemine sahip olan geleneksel çim biçme makinesi ile çimlerinizi bu yöntemde biçebilirsiniz ama bir Çim Biçme Robotu gibi düzenli biçemeyeceğiniz için yine robotun malçlama avantajını elde edemezsiniz.

2- Siz yorulmayın , Çim Biçme Robotu ile bahçenizin keyfini sürün ;

İş hayatının yoğunluğunda pek çoğumuz için yorucu ve zorlayıcı bir iş olabilir çim biçmek. Geleneksel benzinli bir çim biçme makinesinin bakımı için bilgi sahibi olmak veya servise götürmek zaman alıcı ve hatta zaman zaman sıkıcı olabilir.


Çim biçme robotunuzu ister otomatik programlama ile ister manuel olarak cep telefonunuza yükleyebileceğiniz bir uygulama ile kolaylıkla kullanabilirsiniz. Siz bahçenizin keyfini doya doya çıkarırken Çim Biçme Robotunuz çimleriniz için en iyisini yapacaktır.


Çim Biçme Makinesi Kullanımı
 

3-Ne zaman çalışacağına siz karar verin ;

Siz istemediğiniz zaman etrafta dolaşmaz , bahçenizde size engel olmaz.
Bahçenizdeki soysal aktivitelerinize , sulama zamanına vb. durumlara göre en ideal zamanlama programını oluşturmak tamamen elinizde olacaktır.

4-Güvenlik

Çim biçme robotları bahçeniz için , sizin için , evcil hayvanınız için yüksek güvenlik önlemleri sunan bileşenlere sahiptirler. (AMİCO)
Çoğu modelde;

  • Pin ile koruma
  • Çevre teli dışına çıkmasını durumunda alarm sistemi
  • Çarpma – kaldırma
  • Kayma sensörleri mevcuttur.
 

 

5- Uzun vadede elde edilecek olan ekonomik ve çevresel kazanımlar ;

Çim biçme robotlarının ilk maliyetleri , geleneksel çim biçme makinelerine göre daha yüksektir. Ancak, gerek benzine ihtiyaç duymaması gerekse bir benzinli makine kadar bakım masrafı olmaması ile uzun vadede daha ekonomik bir hale gelecektir. Ayrıca Çim biçme robotları daha uzun ömürlü kullanıma sahiptir.


Akü teknolojisine sahip bu robotlarının elektrik sarfiyatı da oldukça az olacaktır. Duman çıkararak , atık yağ oluşturarak çevreye zarar vermeyecektir. Çim biçme robotları doğa dostudur.

6- Siz evde yokken de Çim Biçme Robotunuz görevini yapmaya devam eder.

İşte olabilirsiniz , farklı şehirde hatta başka bir ülkede de olabilirsiniz. Siz yokken de robotunuz sizin programladığınız şekilde çalışmaya devam eder.

Bazı modeller ; uzaktan da takip edebileceğiniz ve hatta komut verebileceğiniz (akıllı asistan) bileşenlere sahiptirler. Dolayısıyla çimleriniz aynı seviyede aynı yeşillikte kalmaya devam edecektir.

 

7- Çimleriniz sadece bahçe sezonunda değil tüm yıl boyunca bakımlı kalır.

Bulunduğunuz yerin hava şartlarına göre Çim Biçme Robotunuzu yıl boyunca kullanabilirsiniz , bu sayede çimlerinizin sağlıklı görüntüsünü yıl boyunca koruyabilirsiniz. Pek çok çim biçme robotu yağmur yağması durumunda garajına gitmesini sağlayan yağmur sensörüne sahiptirler.

Tüm bu nedenler dikkate alındığında ve gelişen teknoloji ile birleştirildiğinde Çim Biçme Robotlarının kullanımı giderek yaygınlaşacak , geleneksel çim biçme makinelerine ve çim biçme traktörlerine iyi bir alternatif olmaları kaçınılmaz olacaktır.

enbahce.com farkıyla satışa sunulan ve alanında dünyanın önde gelen üreticilerinden biri olan Ambrogio Çim Biçme Robotlarını inceleyebilirsiniz.

 

 
Çim biçme robotu seçimi ile ilgili daha fazla bilgi için  
lütfen enbahce.com ürün uzmanıyla irtibata geçin. 


  0850 303 03 26            0 530 633 32 03           en@enbahce.com

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.