Çim Biçme Makinesi Alırken Bunlara Dikkat Edin | enbahce.com

16-01-2019 10:55
Çim Biçme Makinesi Alırken Bunlara Dikkat Edin | enbahce.com

ÇİM BİÇME MAKİNESİ ALIRKEN NELERE DİKKAT ETMELİ?

 

Bahçe ve çevre düzenleme ürünleri alırken, "en pahalısı en iyisidir” yanılgısına düşmemek gerekir. Firmaların ürettiği birbirinden farklı ekipmanlar, birbirinden farklı ihtiyaçlar gözetilerek tasarlanıyor. Belki de piyasadaki en ekonomik çim biçme makinesi işinizi görebilir. Ya da tam tersine, ihtiyaçlarınızı karşılayacak ürün, fiyat olarak diğerlerinden pahalı olabilir. 

Asıl değerlendirilmesi gereken soru şu;

Hangi çim biçme makinesi, fiyat/performans yönüyle de benim ihtiyacımı tam karşılıyor?

İşte bu soruya yanıt olması için rehber niteliğinde bir yazı hazırladık.

Çim biçme makinesi alırken nelere dikkat etmeli, hangi ihtiyaca hangi makina tercih edilmeli? Tüm bu soruların yanıtladığımız ve çim biçme makinesi fiyatları hakkında bilgi paylaştığımız rehber yazımızı mutlaka sonuna kadar okuyun.


 

 

1. Motorlu Tırpan Ne Tür Bahçe Veya Alanlar İçin Uygundur

 Motorlu tırpan daha çok küçük alanların temizliği için kullanılır. Örneğin 300 m² bir bahçenin otlarını kesmek için, büyük bir ot biçme makinası almak yerine çok daha ekonomik olan elektrikli tırpan tercih edilebilir. 
Aynı tip tırpanların benzinli olanları da var. Benzinlilerin fiyatları genellikle, elektriklilerden pahalı olur. Elbette işlevsel farkları da var.
Genellikle 100-800 m² alanlarda tercih edilen motorlu tırpanların bir diğer kullanım amacı ise kenar temizliğidir. Yani, büyük makinelerin erişemeyeceği dar alanlarda motorlu tırpan 
ile kusursuz ot temizliği yapılabilir. Hatta motorlu tırpanlardan "kenar kesme aletiveya "ot biçme motoru olarak da bahsedilir.
Bağ, bahçe veya her köşesine elektrik enerjisi temin edemediğiniz alanlar için akülü tırpan veya benzinli tırpan düşünebilirsiniz.

  Motorlu Tırpan

 

2. Elektrikli Çim Biçme Makinesi Hangi Amaca Veya Hangi Alana Uygundur? 

Elektrikli tırpanlardan farklı olarak makine tipi olanlar; hem daha geniş alanlar için hem de biçilen otların zeminde bırakılmaması gereken durumlar için kullanılabilir.

Aynı şekilde elektrikli çim biçme makinası, benzinli olanlara göre hem daha sessiz hem de çevre dostudur. Tabii seçim yaparken değerlendirmemiz gereken kriterler bunlarla sınırlı değil.

Burada da tercihimizi etkileyen faktörlerin başında uygulama yapılacak alanın büyüklüğü geliyor.
  • 100-200 m² alanlar için: 1000-1200 Watt güçte makinalar önerilir.
  • 200-400 m² alanlar için: 1400-1600 Watt güçte makinalar önerilir.
  • 400-800 m² alanlar için: 1600 Watt’ın üzerinde makinalar önerilir.

800 m² – 1000 m² ‘den büyük alanlar için ise hem iş gücü, hem de zamanı verimli kullanmak adına benzinli makinalar önerilir.             

Elektrikli Çim Biçme Makinesi

 

Bir konuda hatırlatma yapmakta fayda var:

Elektrikli çim biçme makinesi alan kullanıcılar, genellikle beraberinde motorlu tırpana ihtiyaç duyuyor. Çünkü: gül dipleri, duvar dipleri, ağaç dipleri gibi alanlara, bu büyük makinelerle erişim sağlamak her zaman mümkün olmayabili



3. Benzinli Çim Biçme Makinesi Hangi Durumlarda Tercih Edilmelidir.

1000 m² ve üzeri alanlar için genellikle benzinli çim biçme makinesi kullanmak gerekir. Özellikle şanzımanlı olanları, itmeye gerek kalmadan kendiliğinden ilerleyebildiği için büyük bir iş gücü tasarrufu sağlar.

Tahmin ettiğiniz gibi, elektrik enerjisinin olmadığı alanlar için de benzinli ot biçme makineleri tercih edilir. Aynı şekilde, seyyarı veya jeneratörü peşimizde sürüklemenin zahmetini düşünürsek, büyük alanlar için en iyi ot biçme yönteminin, benzinli çim biçme makineleriyle mümkün olduğu ortada.

Ürettikleri güç bakımından genellikle elektrikli makinelerden güçlü olan benzinli makineler, profesyonel bağ-bahçe işleri için sıklıkla tercih edilir.

Çevre düzenlemeleri ile sorumlu kurumların da sıkça tercih ettiği ot biçme makinesi, benzinli olanlardır.

Benzinli Çim Biçme Makinesi 

 

4. Sürücülü Çim Biçme Makinesi (Çim Traktörü)

 

Çim traktörü, fiyat olarak diğer ot biçme makinalarından daha pahalı olsa da bu aletlerin işlevleri çok daha fazladır. 

Örneğin, geniş bir bahçeniz var ve düzenli aralıklarla çimlerin boylarını kısaltıyor, suluyor ve ilaçlıyorsunuz. İşte bu işlemleri tek bir makine ile yapmak isterseniz çim traktörü tercih edebilirsiniz.

Sürücülü çim biçme makinesi (çim traktörü) iş gücü açısından da verimlidir. Çim traktörü kullanıcısı, diğer ot biçerleri kullanan kişilere göre daha az enerji harcayarak daha geniş bir alanın çimlerini biçebilir.

 

Çim Traktörü

Çim Biçme Makinesi Fiyatları

 

Yukarıda 4 farklı makine türünden bahsettik. Elbette bu makinelerin de kendi içerisinde çeşitleri var. Dolayısıyla direk çim biçme makinesi fiyatları şu aralıktadır demek doğru olmaz.

Çim biçme makinesi fiyatları hakkında daha kolay bilgi sahibi olabilmeniz için, kategorilere ayırarak aşağıdaki tabloyu oluşturduk.

Tablodaki fiyatlar, ortalama fiyat aralığıdır. İhtiyacınız olan ürünü deneyimli arkadaşlarımızla birlikte belirlemek, önerilen ürünlerin net fiyatlarını almak için soru sor butonunu kullanabilir veya doğrudan telefonla ulaşabilirsiniz.


 Soru Sor  Telefonda Bilgi Al





Motorlu Tırpan Fiyatları



150 TL – 5.000 TL 
arasında değişiyor.



Daha detaylı bilgi için:Motorlu Tırpan Fiyatları




Elektrikli Çim Biçme Makinesi Fiyatları


250 TL – 4.000 TL

arasında değişiyor.



Daha detaylı bilgi için: Elektrikli Çim Biçme Makinesi Fiyatları




Benzinli Çim Biçme Makinesi Fiyatları


1200 TL – 7.000 TL
arasında değişiyor.


Daha detaylı bilgi için: Benzinli Çim Biçme Makinesi Fiyatları





Çim Traktörü Fiyatları



13.000 TL – 45.000 TL

arasında değişiyor.


Daha detaylı bilgi için: Çim Traktörü Fiyatları






 

 

 


 

 

IdeaSoft® | Akıllı E-Ticaret paketleri ile hazırlanmıştır.